Boeken zijn niet uit de gratie
Volgens Martin Slagter zijn boeken uit de gratie. Dit schrijft hij in de Volkskrant van 22 maart 2012. Ik ben het hier echter niet mee eens.Boeken worden nog steeds gelezen en ook nog door jongeren, alleen het niveau van de boeken die zij lezen is veel lager. Jongeren willen wel boeken lezen alleen het liefst willen ze dat de boeken over dingen gaan die ze herkennen. En onderwerpen die niet te moeilijk zijn. Ook willen ze liever niet dat er teveel tijdssprongen zijn want dat is voor sommigen lastig om het boek dan nog te kunnen begrijpen.
Boeken zijn dus niet uit de gratie. Maar er worden nu wel minder boeken gelezen dan vroeger maar ook het niveau is anders.
Mensen gaan ook via e-readers of tablets lezen. Daardoor worden er ook minder boeken verkocht. Men leest dus op een andere manier.
De grammatica is nog wel een probleem. Op sommige scholen wordt er weinig aandacht aan besteed en daar zou wat aan veranderd moeten worden.
Als de examen eisen die gaan over de grammatica ook strenger zouden worden dan wordt het ook al een ander verhaal. Dan gaan docenten er ook beter opletten en wordt er meer aandacht aan besteed.
Dus het zijn verschillende factoren maar boeken zijn zeker niet uit de gratie !
Je mening komt heel goed naar voren door de woorden die je gebruikt in je tekst. Ook geef je goede argumenten waarom je die mening hebt. Let volgende keer alleen wel op waar je komma's en punten zet en wanneer je een nieuwe regel begint. Dat is namelijk soms een beetje rommelig. Ook trek je in de derde alinea een conclusie die je in de laatste alinea nog een keer trekt. Voor de rest een goede tekst.
BeantwoordenVerwijderenhoi,
BeantwoordenVerwijderenik vind het goed dat je een inleiding hebt en je argumenten in alinea's hebt verdeeld. Het is wel een beetje jammer dat je halverwege de tekst al een conclusie trekt, het zou mooier zijn als je die conclusies bij elkaar neemt. Verder ziet het er goed uit.